Verkiezingsprogramma 2012 van CD&V Geraardsbergen


Samen Geraardsbergen versterken en bouwen aan de toekomst

CD&V Geraardsbergen staat klaar met een ploeg van sterke kandidaten, een dynamische mix van alle leeftijden, van ervaren raadsleden en geëngageerde nieuwkomers, met een gemeenschappelijke en vurige ambitie: samen Geraardsbergen versterken en bouwen aan de toekomst.

Veiligheid aanpakken staat hoog op ons prioriteitenlijstje, of het nu gaat om criminaliteit, verkeersveiligheid of overstromingsgevaar. Zij bedreigen de levenskwaliteit van vele Geraardsbergenaars en moeten met een beter resultaat aangepakt worden.

Het ondernemingsklimaat moet versterkt worden voor KMO's, middenstanders en vrije beroepers. Wij willen hen meer ruimte en mogelijkheden bieden om initiatieven te nemen die ook bijdragen tot meer tewerkstelling en welvaart van iedereen.

De jongeren in onze stad moeten alle kansen krijgen om zich te ontplooien. Flankerend onderwijsbeleid moet ervoor zorgen dat minder jongeren uit de boot vallen.

Gezinnen ongeacht hun samenstelling moeten kunnen rekenen op een efficiënt stadsbestuur dat zorgt voor meer kinderopvang, goedkopere en meer geschikte dienstverlening.

Verder willen we ook zorg dragen voor wie ziek of zwak zijn, voor wie minder kansen krijgen. Ouderen willen we ondersteunen om zolang mogelijk in hun vertrouwde thuis te laten wonen en we willen kwaliteitsvolle zorg aanbieden die betaalbaar blijft.

Koken kost geld, dus is hiervoor een gezond financieel beleid nodig.

Ook de provincie speelt een belangrijke rol in ons dagelijkse leven en verdient onze aandacht.

 

Lees het volledige programma