Nieuwe website voor Geraardsbergen


donderdag, 1 juni, 2017
Nieuwe website voor Geraardsbergen

De nieuwe website www.geraardsbergen.be kreeg een moderner, gebruiksvriendelijker design en centraliseert de informatie van alle stads- en OCMW-diensten. 

"Gebruiksvriendelijkheid en eenvoud staan centraal. De website wordt zeer veel gebruikt en was aan modernisering toe. De burgers vinden nu alle informatie over stad én OCMW op 1 platform. Ook de toeristische website Visit Geraardsbergen krijgt zijn eigen identiteit en biedt heel wat info over horeca, verblijfmogelijkheden, bezienswaardigheden en toeristische troeven. In deze mobiele wereld hebben we er uiteraard ook voor gezorgd dat de website sterk werkt op elk scherm", aldus schepen van communicatie Veerle Mertens.

De laatste nieuwtjes en activiteiten in Geraardsbergen worden zeer prominent belicht.  Een sterke zoekfunctie met een werkwijze zoals zoekmotor google, zorgt voor veel surfgemak.

Met de hastag #instagbergen kunnen inwoners en toeristen via facebook en instagram foto’s posten die op de facebook van de stad terechtkomen. De nieuwtjes van stad en OCMW komen ook terecht op facebook en twitter. 

Meldingen en digitaal loket

Voortaan kunnen burgers online meldingen doen door een eenvoudige klik op de homepagina. Er is ook een aparte rubriek voorzien voor wegenwerken en mobiliteit.

Het digitale thuisloket kreeg een centrale plaats. Diverse attesten kunnen momenteel al volledig digitaal worden afgeleverd. In de toekomst wordt dit digitale thuisloket nog verder uitgebreid.