CD&V Geraardsbergen zet fiets en vakantieverblijven in de kijker


maandag, 31 juli, 2017
CD&V Geraardsbergen zet fiets en vakantieverblijven in de kijker

CD&V Geraardsbergen organiseerde zondag voor de 2de keer een gezinsfietstocht. De deelnemers werden meegenomen op een ontdekkingstocht langs een aantal B&B’s en vakantieverblijven in Geraardsbergen.

Verblijfstoerisme

Geraardsbergen heeft heel wat troeven in huis om het haar inwoners en bezoekers naar hun zin te maken. Toeristen vinden steeds meer hun weg naar Geraardsbergen om te onthaasten, te genieten van de natuur, te shoppen, cultuur op te snuiven of te sporten.

“Het recreatieve verblijfstoerisme groeit in onze stad en dat is mede te danken aan de dagelijkse inspanningen van onze lokale uitbaters van B&B’s en vakantieverblijven. CD&V Geraardsbergen wil hen via deze fietstocht de aandacht geven die ze verdienen.” zegt organisator van de fietstocht Johan Quintelier.

Koning Fiets

Eerste schepen Fernand Van Trimpont vult aan: “CD&V Geraardsbergen engageert zich om de fiets meer dan ooit centraal te plaatsen in haar mobiliteitsbeleid. Niet alleen wat het woon-schoolverkeer betreft, maar ook voor woon-werkverkeer, als recreatie of als aanvulling op het openbaar vervoer. Geen enkel ander vervoersmiddel combineert zoveel voordelen. Kiezen voor de fiets is kiezen voor beweging, het klimaat, snelheid, veiligheid en de mogelijkheid om vlot contact te leggen.”

Parochiale Centra

De fietstocht werd beëindigd in de parochiezaal van Onkerzele met een gezellige barbecue. “Deze locatie was niet zomaar gekozen”, vertelt schepen Veerle Mertens. “De parochiale centra kunnen voortaan  terecht bij de stad voor een investeringssubsidie. Tot 1 september kunnen de zaalbeheerders een aanvraag hiervoor indienen bij de stad. Op die manier willen we hen ondersteunen om een geschikte en degelijke infrastructuur aan te bieden in onze deelgemeenten.”