CD&V Geraardsbergen fietst langs lokale vakantieverblijven


woensdag, 5 juli, 2017
CD&V Geraardsbergen fietst langs lokale vakantieverblijven

CD&V Geraardsbergen organiseert deze zomer voor de 2de keer een fietstocht voor het hele gezin. Op zondag 30 juli worden de deelnemers meegenomen op een ontdekkingstocht van 26 km langs een aantal B&B’s en vakantieverblijven in Geraardsbergen. 

Geraardsbergen heeft heel wat troeven in huis om het haar inwoners en bezoekers naar hun zin te maken. 

Verblijfstoerisme

Toeristen vinden steeds meer hun weg naar Geraardsbergen om te onthaasten, te genieten van de natuur, te shoppen, cultuur op te snuiven of te sporten.

“Het recreatieve verblijfstoerisme groeit in onze stad en dat is mede te danken aan de dagelijkse inspanningen van onze lokale uitbaters van B&B’s en vakantieverblijven. CD&V Geraardsbergen wil hen via deze fietstocht de aandacht geven die ze verdienen.” zegt organisator Johan Quintelier.

Koning Fiets

CD&V Geraardsbergen engageert zich om de fiets meer dan ooit centraal te plaatsen in haar mobiliteitsbeleid. Niet alleen wat het woon-schoolverkeer betreft, maar ook voor woon-werkverkeer, als recreatie of als aanvulling op het openbaar vervoer. 

Geen enkel ander vervoersmiddel combineert zoveel voordelen. Kiezen voor de fiets is kiezen voor beweging, het klimaat, snelheid, veiligheid en de mogelijkheid om vlot contact te leggen.

Praktische info fietstocht

De fietstocht vertrekt om 13u aan de parochiezaal van Onkerzele en bedraagt 26 km. Het is echter ook mogelijk om aan te sluiten op een van de haltes en zo een fietstocht op maat uit te stippelen. De fietstocht eindigt om 19u aan de parochiezaal van Onkerzele. Wie dat wenst kan aanschuiven voor een gezellige barbecue. Deelname aan de fietstocht is gratis en inschrijven kan online via geraardsbergen.cdenv.be/fietsen. Het is ook mogelijk om enkel voor de barbecue in te schrijven.